Thuis een moodboard maken!

Ga je verhuizen, wil je alles eens helemaal anders doen of vind je het gewoon fijn om jezelf onder te dompelen in interieurinspiratie? Een moodboard maken helpt bij het ontdekken van je stijl en het toepassen ervan in het interieur. Door van te voren na te denken over de kleuren en materialen die je in het interieur wilt gebruiken, bespaar je veel tijd en geld. Je kan gerichter inkopen en het voorkomt miskopen. Niet alleen nuttig om te maken maar nog leuk ook! Nodig een vriendin uit, wijntje of theetje erbij en ga samen aan de slag.

Inhoud van het Moodboardpakket

  • 2 x A4 foamboard
  • Pritt stift
  • Zakje met materialen
  • Magazine of woontijdschrift
  • Losse inspiratie pagina’s

Verder nog nodig:

  • Schaar
  • Meer tijdschriften
  • Eventueel andere stalen

Wat is een moodboard precies?

Veel mensen denken dat je met een moodboard een collage maakt met afbeeldingen en meubels voor je nieuwe inrichting. Dit is eigenlijk niet helemaal waar een moodboard voor bedoeld is. Je kunt het zien als een compositie van inspirerende beelden die samen een bepaalde stijl of sfeer proberen uit te drukken. Je verzamelt namelijk alle afbeeldingen van dingen die je mooi vindt. Dit hoeven dus niet perse meubels te zijn. Het gaat er om dat je moodboard een bepaalde sfeer uitstraalt die bij jou past. Ook kunnen stoffen, patronen, vormen en teksten een onderdeel zijn van je moodboard. Bijvoorbeeld: bloemen, planten of tegels.

Waarom maak je een moodboard?

Een moodboard vormt een startpunt voor je hele verdere interieurplan. Hiermee krijg je een totaalplaatje van de stijl en sfeer die jij wilt hebben in je nieuwe inrichting. Bij alle beslissingen, van bijvoorbeeld meubels, die je verder neemt, kijk je steeds of het in de stijl van jouw bord past. Hiermee zorg je voor balans en eenheid en een inrichting die bij jou past.

Heb je na het maken van je moodboard zin gekregen om aan de slag te gaan met je interieur en heb je behoefte aan proffecioneel advies, neem dan gerust contact op!

Het moodboardpakket is zeer uitgebreid. Het verrassingseffect is heel leuk en er is genoeg inspiratie om er iets moois van te maken.

– Corine

Liever niet zelf

Ga je liever niet zelf aan de slag maar wil je hulp van een proffecional? Roos denkt graag met je mee tijdens een adviesgesprek. Samen gaan jullie op zoek naar de gewenste sfeer pakket

afbeeldingen

Over WoonRooskleurig

Wie is Roos

Roos Vollebregt geeft interieuradvies aan gezinnen of stellen in Westland die klaar zijn voor verandering in huis. Door een interieurontwerp te maken